Mekko

Näin joulukuun kynnyksellä tulee aina eteen ainakin muutamat pikkujoulut. Mielessäni pyöritin muutamia, mielestäni, kivoja ideoita ja parasta (tietenkin) lähdin toteuttamaan :)

Musta nahka, taskut, hopeinen vetoketju, pitsi sekä jonkinlainen kaulahuivi toimi tällä kertaa ydinideana.

Pitsi tippui toteutuksesta heti kättelyssä, koska kangastilauksesta kaikki mustat pitsivaihtoehdot olivat jääneet pois. Vähän kyllä harmitti, mutta johonkin toiseen mekkoon sitten joskus.

Kangas on mustaa nahkajäljitelmää, jossa on kivasti “kulumapintaa”, ei ole niin sliipattu. Melko kiiltävä se tosin on, mutta sopii pikkujouluteemaan mielestäni oikein hyvin.
Ompelin vetoketjut molemmille puolille ja jätin ketjujen loput koristeeksi kädenaukkoihin. Vetoketjulla saa siten säädeltyä kainaloaukon kireyden. Jos puuttuisi käsi, niin koko aukon saa kiinni :D

 

“Kaulahuivi” siis kuuluu mekkoon ja sitä ei saa irti ollenkaan. Kangas on tarpeeksi tukevaa, niin ei huivikaan lörähdä vaan pysyy mielestäni nätisti koholla.
Minä en osaa lähteä minnekään ilman huivia niin ratkaisu sopi mainiosti tyyliini.
Ilman kaavoja ja omasta päästä on aina vähän epävarmaa tehdä, niin tein mekosta harjoitusversion ihan puuvillakankaasta. Onneksi tein, koska aika metsään olisin mennyt muuten.
Piirrustuksessani lopputulokseen piti lisätä vielä taskut, mutta mielestäni mekko toimi paremmin ilman. Yksinkertainen on kaunista ja ne taskut lisään sitten taas siihen johonkin toiseen mekkoon ;) 
Joku laukku varmaan täytyy vielä kokonaisuuteen kehitellä.
Nyt vaan niitä pikkujoulusia odottelemaan :D
-Nanku