Seepraa

Järjestimme ystävälleni babyshowerit ja päätin tehdä jonkun kivan juustokakun. Löysin tuon pari viikkoa sitten pinnalle nousseen salmiakkiseeprakakun ohjeet ja päätin kokeilla sitä.

Olen tunnetusti melko käsi keittiössä enkä erityisemmin nauti ruoanlaitosta enkä leipomisesta. Nyt tämän kakun kohdalla meni kaikki lähes täydellisesti, kunnes länttäsin folion kakun päälle ja vaivalla työstetty seeprakuviointi oli historiaa. Onneksi otin kuvan juuri ennen foliokämmiä. 
Päätin jatkaa seeprateemalla ja tein lahjankin samalla seepra-ajatuksella. Suunnittelin tietokoneella seeprasydämen, seepran ja tekstit. Ompelin vauvalle peiton, jonka toinen puoli on musta ja toinen valkoinen. Valkoiselle puolelle painatin sydämen ja tekstin: sleep baby sleep… zzZ   Äidille tein unensaantiin ensiapupakkauksen. Pellavasiemenillä täytetyt silmälaput ja korvatulpat. Silmälaput voi lämmittää tai pakastaa, riippuen haluaako lämpöä vai viileyttä. Painatin silmälappuihin samanlaisen sydämen kuin peittoon ja tekstin: sleep mommy sleep… zzZ  Vauvalle tein vielä supersöpön pienen seeprapipon. Tällainen seeprakokonaisuudesta tuli. Kakusta ei kovin kaunista saanut enää, eikä makukaan mielestäni ollut mikään kovin ihmeellinen. Taidan jatkossakin, niinkuin tähänkin asti, keskittää tekemiseni kaikkeen muuhun kuin tuohon leipomiseen.Minusta on ihana tehdä ja ideoida kaikkea tuollaista pientä ja söpöä.

-Nanku