Ostoksia

Minulla oli taas koulua Helsingissä. Kävin kiertelemässä kauppoja koulun jälkeen. Vaatteidenostolakon takia skippaan nykyään vaateosastot suosiolla jo heti alkuun. Vaatteita saatan hipelöidä ja katsella kuoseja ja leikkauksia, mutta hyvin olen pystynyt elämään ilman uusia vaatteita. Usein vaateosastot pistävät ompelusormet syyhyämään.

Uuden laukun ostin! Tarvitsin vähän normaalia isomman tukevan laukun ja löysinkin tosi kivan laukun. Ostin myös “kultaisen” ketjun ja tuunasin sen vetoketjuun kiinni. 

 Tuli laukun tilavuus ja kestävyys testattua kun tungin sinne koulukamat. Sinne meni helposti iso kansio, läppäri, iso kasa kankaita ja tarvikkeita sekä yleiset laukkuun kuuluvat tavarat (juomapullo, lompakko, laturi ja meikkipussi). Tyytyväinen olen! Laukkuun menee helposti minun viikonloppureissun tavarat.

Ostin myös huivin. Rakastan huiveja ja niitä löytyy kotoa kasapäin. Nyt kesällä kuitenkin täytyy olla vähän erilaisia huiveja kuin talvipakkasilla. Kesähuivit saa olla värikkäitä ja ilmavia.

Yön jälkeen olinkin sitä mieltä, että palautan huivin ja käytän rahat eurokankaaseen. Tämä on just tätä kun yrittää elää säästeliäästi niin jokaista ostosta miettii tarkkaan. Mutta sepä olikin taas viisas ratkaisu, löysin palalaarista edullisesti ihania sifonkeja ja nyt omistankin monta uutta huivia yhden sijaan.

 Jos kankaita kyllästyy käyttämään huiveina niin niistä voi keksiä sitten myös jotain muuta kivaa. Pitää vaan ommella ja viimeistellä reunat, muuten näyttävät epäsiisteiltä ja langat purkautuvat.

Tuunaajan ja ompelijan paratiisiksi on minulle muodostunut myös henkkamaukan koruosasto. Tykkään lisäillä vaatteisiin ja asusteisiin korujuttuja niin sieltä löytyy edullisesti sellaiseen tarkoitukseen sopivia juttuja. Nytpä siellä olikin joku koruale ja oikein hävettää kun tuli niitä osteltua.

 
-Nanku