#sairaankauniista sairaanihana

Olen tainnut mainita, että loppusyksystä perustin facebookkiin #sairaankaunis-sivuston. Minun siskoni jakoi oman koskettavan tarinansa ms-tautiin sairastumisestaan ja siitä lähti jotain täysin odottamatonta. Olen täysin mykistynyt siitä, että sadat ovat kertoneet oman vaikean, koskettavan ja henkilökohtaisen tarinan sairaudestaan. Mediakin on huomannut tämän ja erilaisia yhteistyökuvioita on kyselty.

image

Minun hartain toiveeni oli, että saisimme havahtua todelliseen elämään täydellisen some-elämän rinnalle. Niin monet käyvät lävitse todella vaikeita asioita, yksin. Vaikka ympärillä on satoja samanlaisia asioita läpikäyneitä. Sivuista on muodostunut eräänlainen tukiverkosto. Juuri se vaikea asia tekee sinusta erityisen, sairaankauniin- tai komean. Tai vaikka sairaansöpön- tai spesiaalin. Pääasia, että muistetaan olla tärkeitä juuri sellaisena kuin olemme.

image

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/370093-sadat-suomalaiset-paljastavat-voin-nayttaa-taydelliselta-mutta-minulla-on-tallainen

Koska minulla on sairauden kanssa elämisestä vain siskon ja isäni kautta kokemus, on myös minun silmät avartuneet sivujen kautta todella laajasti. Jos saisin halata kaikki sivuille kirjoittaneita ja tsemppiä toivottaa, sen tekisin. Onneksi niin monet välittävät ja antavat oman tsemppauksen tarinansa jakaneille.

image

Sairaankauniista on kehkeytynyt myös oma blogiportaali-sivusto, jossa on tällähetkellä parikymmentä blogia. Nykyään monet blogit keskittyvät viilaamaan täydellistä elämää tekoulkokuoren peitossa (sellaisiakaan väheksymättä), että on hyvää vastapainoa tuoda esille sitä elämän kovempaakin puolta. Sitä ihan oikeaa elämää.

Täältä pääset lukemaan ihanien bloggajien blogeja. ❤️

http://www.sairaankaunis.fi

Juttelin isäni kanssa näistä sivuista ja rohkaisin häntä hiukan kertomaan tarinaansa, lupasi laittaa korvan taakse. 😉

Tiedättehän, pohjalainen ei paljoa tunteista ja vaikeista asioista puhu. Kuitenkin hänen sairaus on vaikuttanut todella paljon elämääni. Voin sanoa, ilman hänen sairaudesta johtuvaa todella vaikeaa tilannetta vuosikymmenten ajan, ei olisi olemassakaan #sairaankaunista. Kaikella on tarkoitus, sen uskon.

Täältä pääset vielä sivulle lukemaan rohkeita ja avoimia tarinoita! Ja rohkaisin sinuakin kirjoittamaan, et ehkä usko kuinka paljon se auttaa myös muitakin pääsemään läpi vaikeiden asioiden.

image

https://facebook.com/sairaankaunis/

-Nanku