Mallisto


IMG_7136

Noniin, nyt päästään suunnittelemani malliston kimppuun.

Aloitan esittelemällä malliston inspiraation lähteen. Olen siis syntynyt tosiaan Namibiassa ja siihen liittyy tämä mallisto myös. Malliston nimi on Namibi, koska sillä nimellä minua ala-asteella luokan pojat kutsuivat. (Kiitos heille siis 😉)

Toinen vahvasti mukana oleva aihe minun vaatteissa lähes poikkeuksetta on army-henkisyys. En tiedä miksi kaikki armeija/sota-aiheiset värit ja leikkaukset on aina kiehtoneet. Voisiko taustalla olla se, että ihan oikeasti synnyin sodan keskelle.

IMG_7821

Lähdin työstämään Namibia-teemaa lipun kautta. Leikin Namibian lipulla (en sentään ihan oikealla lipulla 😂) ja rakentelin tietokoneella siitä erilaisia kuvioita.

Päädyin seuraavanlaiseen kuvioon joka toistui malliston vaatteissa. Tässä kuvio siis painettuna kankaaseen.

IMG_7318

Ensin hahmottelin malliston vaatteita paperille, päätin skisseistä parhaimmat ja lähdin niitä työstämään. Piirsin kaikki vaatteet paperille sekä väritin puuväreillä. Sitten alkoikin mukava tietokonetyöskentely, arg. Siirsin siis piirrustukset koneelle ja käsittelin viimeistelyn photarilla.

Processed with Moldiv

Sitten alkoikin kangasrumba. Piti päättää materiaalit sekä värit. Oli kova homma kun tilasin sampleja niin paljon, mutta onneksi nautin paljon pähkäillä kankaiden kanssa.

IMG_7618

Kuva 5